AGENCIJA SPEKTAR PUTOVANJA – KONTINUIRANA EDUKACIJA I INOVACIJE ZA ODRŽAVANJE KONKURENTNOSTI

Agencija Spektar Putovanja d.o.o

0
5787

Ovom prilikom smo imali čast da razgovaramo sa zamenicom direktora agencije Spektar putovanja, g-đom Sanjom Vukov-Colić.

1. Današnji trendovi navode na kontinualnu edukaciju i unapređenje kako samih zaposlenih tako i poslovanja firmi. Možete li nam reći na koje sve načine se Vaši zaposleni usavršavaju?

Kontinuirana edukacija od izuzetne je važnosti za održavanje konkurentnosti i kompeticije na tržištu. Naši se djelatnici od samog početka rada u agenciji usavršavaju u svim područjima naših aktivnosti. Iako zapošljavamo gotovo isključivo djelatnike sa završenim fakultetima, s najmanje dva strana jezika u govoru i pismu, te informatičkim vještinama, nužno je potrebno održavati kontinuitet u edukaciji i usvajanju novih znanja, s obzirom da kongresna industrija neprestano uvodi nove tehnologije koje treba implementirati u proces organizacije događanja.

Upravo smo u tijeku uvođenja Sustava upravljanja kvalitetom prema normi ISO 9001:2008 , čija primjena ima svrhu poticanja kvalitetnog poslovanja, održivosti, konkurentnosti te obrane interesa kompanije.

 

Djelatnici turističke agencije Spektar putovanja kontinuirano prate gotovo sve europske, pa i svjetske skupove i događanja različitih specijalnosti, te se na taj način upoznaju s najnovijim tehnološkim trendovima, koje je potrebno implementirati, ako je to moguće, u vlastitu praksu.

Hrvatski kongresni i incentive ured Hrvatske turističke zajednice, Udruga hrvatskih putničkih agencija, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska udruga profesionalaca u kongresnom turizmu, Turistički ured grada Zagreba, vrlo često organiziraju kvalitetne radionice i edukacijske seminare na kojima gostuju eminentni stručnjaci europske i svjetske kongresne industrije, vrsni meeting planeri, koji ne samo da ukazuju na prednosti i nedostatke Hrvatske kao kongresne destinacije, nego prenose svoja iskustva o najnovijim trendovima i prognozama koje treba pratiti i primjenjivati.

2. Koje su sve inovacije u organizaciji događaja potrebne kako bi pomerili granice i zadovoljili zahteve klijenata?

Inovacije koje su važne u našem poslovanju ponajviše se odnose na kvalitetnu informatičku podršku i korištenje svih mogućih resursa koji omogućavaju rješavanje određenih problema u što kraćem vremenu. Tu prvenstveno mislim na izgradnju vlastite baze podataka naših klijenata, on-line servise koje pružamo osobito u organizaciji kongresnog turizma, što je sve zapravo objedinjeno u tzv. „bazu znanja“ naše agencije.

Planeri i organizatori događanja, kao educirani i sofisticirani kupci različitih usluga brojnih dobavljača moraju sve više voditi brigu o specifičnostima lokacija održavanja skupova, kako bi osigurali sve veću nužnost održavanja utjecaja zaštite, novih trendova u F&B uslugama koji nalažu što laganiju, manje kaloričnu hranu, koja će sudionicima pružiti osjećaj snage i budnosti.

Istaknula bih i sve veću potrebu aktivne prisutnosti na socijalnim mrežama, kao što su LinkedIn, Facebook i povezivanje struke preko medijskih kanala, radi razmjene ideja, dobrih i loših iskustava, dobre prakse i ostalih informacija koje bi bile od pomoći svim čimbenicima kongresne industrije.

3. Prema Vašem iskustvu i dugogodišnjem poslovanju, koliko praćenje svetskih trendova i unapređenje igra ulogu u zadržavanju klijenata?

Naša agencija od samog osnutka prati svjetske trendove, ponajviše odlazeći i sudjelujući na velikim međunarodnim sajmovima gdje prezentiramo vlastitu ponudu, ali isto tako se usavršavamo prepoznajući potrebe tržišta, te se pravovremeno i vrlo efikasno prilagođavamo novim izazovima i potrebama. Na takvim događanjima povezujemo se sa srodnim agencijama kako bi u partnerstvu s njima ponudili unaprijeđene usluge našim klijentima. Na taj način uspjeli smo organizirati niz međunarodnih skupova gdje je partnerstvo s međunarodnim agencijama bilo od izuzetne važnosti (dugogodišnja zajednička suradnja u organizaciji znanstvenih skupova medicinske specijalnosti širom Europe s marketinškom kompanijom Publiciscare, Francuska).

Naši partneri, znanstvenici – organizatori događanja, vrlo često sudjeluju u radu međunarodnih skupova širom svijeta i prate sve trendove kongresne industrije. Time nameću nužnost našeg užurbanog prilagođavanja novostima u praćenju novih tehnologija. S druge strane mi, kao planeri događanja moramo voditi brigu da uvođenje novih tehnologija ne ugrozi „budžet“ događanja.

On-line skupovi, streaming, web konferencije sigurno imaju svoje sljedbenike, ali nove tehnologije koje omogućavaju podršku skupovima i događanjima licem-u-lice, ne mogu ih zamjeniti.

Prateći te trendove, upravo smo uveli program koji omogućava svim vlasnicima smarthphones-a praćenje svih mogućih informacija i promjena u programu konferencije na kojoj su nazočni.

S.G.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.