Adria Hotel Forum 2020 se vraća u Zagreb

0
1611

Adria Hotel Forum (AHF), vodeća hotelsko investicijska konferencija u jugoistočnoj Europi, vraća se u Zagreb od 18 – 19. februara 2020.

Konferencija godišnje privlači ugledne međunarodne hotelske vlasnike, investitore, menadžment kompanije i stručnjake iz područja financija i savjetovanja. Nedavno, AHF je akviziran od strane poznatog svjetskog organizatora hotelskih konferencija Bench Events te će sada biti organiziran kao događaj u sklopu novog niza hotelskih investicijskih konferencija pod nazivom „IDEEA“ koji se fokusiraju na regije Srednje, Južne i Istočne Europe i CIS-a. Vodeća konferencija u sklopu IDEEA održati će se u Pragu u svibnju 2020., a očekuje se da će uskoro biti najavljene i druge povezane konferencije.

Adria Hotel Forum 2020 usredotočen je na mogućnosti rasta sve veće ponude novih hotelskih proizvoda koji dolaze na regionalno tržište. Diskusije na konferenciji osmišljene su tako da uključe razmjenu znanja između onih koji donose odluke o ulaganju u hotele, istovremeno raspravljajući o transformirajućim trendovima i budućim implikacijama za regionalnu industriju.

Hotelska industrija u jugoistočnoj Europi suočila se s raznim promjenama tijekom protekle godine. Tržište Hrvatske suočava se s jakom konkurencijom Grčke i Turske, dok druge destinacije poput Crne Gore, Albanije i Slovenije i dalje privlače investitore u hotelijerstvo zbog jačeg rasta turizma. Podaci za 2019. godinu u indeksu konkurentnosti za putovanja i turizam (Travel & Tourism Competitiveness Indeks) pokazuju kako su se Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Srbija i Albanija pomakle za nekoliko pozicija u posljednjih godinu dana. Očekuje se da će se vlasnici hotela, investitori i operatori s ključnih tržišta regije okupiti na Forumu radi dogovora, umrežavanja i rasprava tijekom dvodnevnog događaja.

Prema riječima organizatora Adria Hotel Foruma, međunarodni investitori su najviše zainteresirani za ključna gradska tržišta. Međutim, postoji interes za Hrvatsku, Sloveniju i Crnu Goru i za obalnim turističkim projektima. Postoji više lokalnih nego međunarodnih ulagača koji potiču temeljni interes, unatoč tome što su profiti hotelskih kompanije veći u odnosu na ostatak Europe. Također, tijekom posljednje tri godine dogodile su se mnoge transakcije portfelja te se stoga očekuje da će nove transakcije biti uglavnom transakcije pojedinačnih nekretnina.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.