8. Kongres Hrvatskog kardiološkog društva

0
2736
Mamas corner beauty and kids bar

U Opatiji, u Hotelu Ambasador,  održaće se 8. Kongres Hrvatskog kardiološkog društva od 21-24.10.2010.  Prema broju do sada prijavljenih učesnika, njih skoro 900, ovaj će Kongres biti do sada najveće okupljanje stručnjaka iz kardiovaskularne medicine u Hrvatskoj.

Specijalizovano odeljenje agencije SPEKTAR PUTOVANJA, u svojstvu PCO ( Professional Congress Organizer), za organizaciju kongresa, simpozijima, konvencija, events-a i svih ostalih vrsta skupova,svojim dugogodišnjim iskustvom i znanjem osigurava stručnu podršku i profesionalne usluge u svim segmentima organizacije stručnog skupa.

Koordinacija između organizacijskih odbora i stručnog tima, kroz sekretarijat konferencije, izuzetno je važan segment kako bi se postigli istaknuti rezultati.

Svoja iskustva u organizaciji ovako značajnih i zahtevnih skupova, podelila je sa nama, G-đa Sanja Vukov-Colic iz Kongresnog i incentive odeljenja SPEKTAR-PUTOVANJA.

G-đa Sanja Vukov-Colic ističe da organizacija velikih međunarodnih stručnih skupova, a posebno kongresa predstavlja sublimaciju svih aktivnosti turističke industrije i povezuje ih u jednu celinu. „Osim smještaja, prijevoza, organizacije posebnih event-a koji su dio programa kongresa, organizacije stručnog djela, tehničke opreme, društvenih programa, protokolarnih događanja, mjera osiguranja zaštite od nepredviđenih okolnosti, rješavanja viznih procesa, design-a i tiskanja potrebnih materijala, transporta potrebne opreme , obilježavanje prostora pripadajućom signalizacijom , organizacija registracije i podjela materija za sudionike, VIP tretmani za najvažnije sudionike i još mnoštvo najsitnijih detalja koji su nužni za odvijanje  i uspješnost kongresa, čini organizaciju kongresa najsloženijom i najdelikatnijom djelatnosti turističke industrije“, kaže ona.

„Posebno bih izdvojila potrebne pripreme koje prethode uspješnoj organizaciji kongresa, koje koji puta traju i po nekoliko godina unaprijed. Korištenje odlično razvijenog software programa za registraciju i smještaj s bazama podataka, sofisticiranog programa  za primanje radova koji će biti prezentirani, kako bi znanstveni odbori u svakom momentu mogli pregledavati i kontrolirati sve zaprimljene radove, koji su odmah spremni za tisak, design, izrada i ažuriranje web stranica, automatizirano slanje podsjetnika i potvrda na adrese iz baza podataka, praćenje prijava i naplata troškova on-line bankovnim karticama, marketinške aktivnosti i komunikacija sa sponzorima, vođenje kompletnog menadžmenta skupa, a naročito praćenje troškova i prihoda, te usluge na mjestu odvijanja kongresa, su neophodni koraci u realizaciji i koordinaciji Kongresa, koji čine Spektar putovanja  vodećom turističkom agencijom na tržištu kongresne industrije Hrvatske.“

„Najveći skup koji smo organizirali tijekom našeg višegodišnjeg djelovanja na MICE tržištu, bio je EADV SPRING SYMPOSIUM ( EUROPEAN ACADEMY OFDERMATOVENEROLOGY), odnosno Proljetni simpozij Europske akademije za dermatovenerologiju, a u  suradnji s Hrvatskim dermatovenelološkim društvom. Održao se od  13-16.5.2010. i bilo je prisutno oko 2000 sudionika, što ga stavlja u sam vrh najvećih skupova te vrste održanih u Hrvatskoj“, kaže  Sanja Vukov-Colic.

G-đa Vukov-Colic se priseća problematike organizacije tako velikog skupa: “Iako su nam kongresni kapaciteti bili ograničeni, uspjeli smo organizirati stručni dio koji se održavao u 9 paralelnih dvorana, sa mnoštvom satelitskih simpozija europskih, svjetskih i domaćih farmaceutskih kompanija, work-shop-ova, velikom izložbom prateće farmaceutske industrije, te industrije opreme koja se koristi u dermatovenerologiji sa preko 40 štandova,velikih dimenzija  koji su bili raspoređeni po čitavom hotelu Croatia, Cavtat u Dubrovniku. Bilo je preko 400 postera za koje je trebao biti uređen poseban prostor u podrumu hotela. Sudionici su bili smješteni, osim u hotelu Croatia i okolnim cavtatskim hotelima, u preko 20 dubrovačkih hotela, a koje smo svakodnevno dva puta povezivali autobusnim transferima s kongresnim centrom u Cavtatu. Organizovali smo dolazak za više od 80 % od ukupnog broja sudionika avionima iz svih europskih gradova, njihove transfere do hotela pri dolasku i odlasku, kao i mnoštvo jednodnevnih izleta I razgleda, kao i pred i post-kongresne ture po Hrvatskoj.”

„Iz referentne liste kongresa koje smo do sada organizirali (samo unatrag nekoliko godina), može se zaključiti da se bavimo najvećim dijelom organizacijom  medicinskih kongresa. Razlog tome leži i u činjenici da je medicina struka koja se izuzetno brzo razvija, a farmaceutska industrija neprestano proizvodi nove lijekove, pa su kongresi idealno mjesto za prezentaciju takvih dostignuća“ kaže  Sanja Vukov-Colic.

SPEKTAR-PUTOVANJA sarađuju sa brojnim zdravstvenim društvima u Hrvatskoj, kao što su : Hrvatsko psihijatrijsko društvo, Hrvatsko dermatolološko društvo,Hrvatsko društvo za ginekološku onkologiju, Hrvatsko traumatološko društvo, Hrvatsko društvo za hipertenziju, Hrvatsko toksikološko društvo, Hrvatska liječnička komora,Hrvatska udruga kardioloških medicinskih sestara,  a od 2003.godine su partneri Hrvatskom kardiološkom društvu i prate ga u organizaciji gotovo svih skupova pod njegovom ingerencijom.

I ove godine, od 21.-24.10. tradicionalno u Opatiji, Hrvatska će se održati 8.kongres Hrvatskog kardiološkog društva, na čelu s prof.dr.sc. Davorom Miličićem, u svojstvu Predsednika Hrvatskog kardiološkog društva i Predsednika Organizacijskog odbora Kongresa. Paralelno će se održati  2. kongres Hrvatske udruge kardioloških medicinskih sestara, na čelu s gospođom Anom Ljubas, bacc.m.s., u svojstvu Predsednice Udruge i Predsednice Kongresa.

Kongresu su prethodile opsežne pripreme, kao i prezentacije krajem 8. meseca 2009. i 2010. godine u Barceloni i Stokholmu, tokom Evropskog kardiološkog kongresa, na izložbenom prostoru  Hrvatskog kardiološkog društva.

M.Š.

Neki od Kongresa u 2010 u organizaciji Spektar Putovanja d.o.o. :

IBM FORUM 2010 /400 pax/
Hotel Le Meriden Lav, Split
05.-07.10.2010.

5. hrvatski psihijatrijski kongres s međunarodnim sudjelovanjem/ 400 pax/
Hotel Solaris hotels resort, Šibenik, Hrvatska
29.09.- 03. 10. 2010.

CROZ- Quality in Enterprise Development
Primošten, Hrvatska
12.-14.09.2010.

COMBIS KONFERENCIJA/250 pax/
Novi Vinodolski, Hrvatska
16.-17.09.2010.

4th  Symposium of Croatian Doctors’ Chamber (300 participants)
Hotel Adriatic , Opatija
19.-21.03.2010.

7th Croatian Conference of Psychiatry (300 participants)
Hotel Ambasador, Opatija
25.-28.03.2010.

EADV 7th Spring Symposium (2000 participants)
Hotel Croatia, Cavtat
13.-16.05.2010.

SHARE
Prethodni tekstMotel “Kod Novaka”, Zvornik, Republika Srpska, BiH
Sledeći tekst11. KONGRES FIZIJATARA SRBIJE sa međunarodnim učešćem
Miona Milic
Near 10 years in events industry, as a project manager, content developer, offline and internet marketing campaigns, event manager for SEEbtm party, Editor-in-Chief of SEEbtm magazine… Professionalism, constant learning and personal, such as business upgrading, finds essential for success. Creativity in all fields is very important to her. Love to be physically active, travel, meet people and have a good time. But, beside everything, the greatest accomplishment and most important thing for her is being a MOM.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.