10 godina SEEbtm magazina

0
1860

Ovog septembra starija ćerka mi je krenula u školu. U školu! Đak prvak! Proletelo je vreme kad od plača, nespavanja i nervoze, i njene i moje, nisam bila sigurna da li radim pravu stvar, da li i u čemu grešim, da li je moj maksimum u organizaciji, strpljenju, snazi, razumevanju i ljubavi, čije sam granice trostruko premašila od kada sam postala mama, dovoljan?

Kao da sam je juče držala za ruku dok je nesigurno i bojažljivo, ali uporno, pravila prve korake. Nije ih napravila sama sve dok nije bila 110% sigurna u to. Ali je zato bila vrlo sigurna u svoju priču, te je vrlo rano progovorila, bez stida i pardona, šarmirajući i ostavljajući bez teksta svojim zapažanjem i komentarima. Danas kreće u školu, puna samopouzdanja. Uzbuđena je pred novim izazovima. Preplavljuje me osećaj ponosa i zadovoljstva. Lepo se sklapaju kockice uloženog truda, rada i posvećivanja. Za sada izgleda da ni greške ili propusti, koje svaki roditelj u manjoj ili većoj meri, obično nesvesno pravi, nisu strašne, već su ispale deo neizbežnog procesa učenja, i mog i njenog.

Miona Milić

Zašto ovo pišem? Prvo da se pohvalim, jer, hej, dete mi je krenulo u ško lu! Drugo, časopis koji držite u rukama je za ceo naš tim i mene, poseban, jer je prvi broj istog ugledao svetlost dana pre 10 GODINA! Treba li ponoviti da vreme leti? Put i proces razvoja, usavršavanja, uspona i padova, poleta, nedoumica i (ne)sigurnosti je vrlo sličan onom koji doživljavate sa detetom. Kada smo počeli da objavljujemo SEEbtm magazin, isto nismo dobili uputstvo kako se to radi, kao ni za ćerku kada se rodila. Mada bi to bilo svakako korisno, naročito za dete! U oba slučaja, instinkt je tu najviše odradio svoje. Instinkt, ljubav, posvećenost i želja za uspehom. Tako da, da, SEEbtm magazin nam dođe kao drugo dete (prvo, starije, je portal Kongresniturizam 🙂 ).

Bilo je perioda kada sam sumnjala da li radimo pravu stvar, daje li rezultat taj rad i trud koji ulažemo u svako izdanje SEEbtm magazina? Da li to što radimo, radimo na najvišem mogućem nivou, jer ništa manje nije prihvatljivo za ono za šta se zalažemo, industriju koju predstavljamo i dugogodišnje partnere i čitaoce čije poverenje uživamo? Šta možemo da poboljšamo? Šta je trenutno potrebno event i kongresnoj industriji u regionu? Koja znanja ili informacije su potrebne organizatorima događaja? Kako da probudimo i održimo interesovanje? Kako da budemo inovativni? To su neka od pitanja koja stalno postavljam. I kako to obično biva, potvrda rada i posvećenosti, dolazi kada se najmanje nadamo, divan komentar, poštovanje, fantastična pohvala, čak i otvoreno divljenje, su najveće satisfakcije koje smo dobijali proteklih godina kao potvrdu za sav naš rad i vrednosti SEEbtm magazina i ono što on predstavlja.

Nakon svake neočekivane pohvale, svet zastane za tren, kao kada vam vaspitačica kaže ne znam šta radite, ali šta god da radite, samo nastavite tako. Bez ogromnog poverenja i podrške mnogih naših dugogodišnjih partnera i saradnika, SEEbtm magazin svakako ne bi bio ono što jeste danas, verovatno ne bi ni postojao. Veliko hvala, oni će se prepoznati. Bez vas, najdražih čitalaca, SEEbtm magazin ne bi imao svoju svrhu. Hvala na vašem vremenu i interesovanju, to je danas teško izdvojiti i pobuditi. SEEbtm magazin će, zajedno sa svima vama i portalom Kongresniturizam, nastaviti da opravdava i nadmašuje očekivanja, postavlja standarde u organizaciji događaja, event menadžmentu i razvoju MICE industrije regiona. Ovo jubilarno izdanje je posebno i po tome što smo za vas izdvojili specijalne intervjue sa našim dugogodišnjim partnerima, regionalnim liderima u kongresnom i poslovnom turizmu.

P.S. Srećan polazak u školu svim đacima! Pitam se, koliko među njima ima budućih lidera u kongresnoj i event industriji?

„Tajna uspeha u životu nije u tome da čovek radi ono što voli, već da voli ono što radi.” Vinston Čerčil

Miona Milić,

glavni i odgovorni urednik

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.