SEE Business travel & meetings magazine > Istraživanja > Rečnik pojmova > UNWTO (The United Nations World Tourism Organization) – Svetska turistička organizacija UN

UNWTO (The United Nations World Tourism Organization) – Svetska turistička organizacija UN

Agencija Ujedinjenih nacija, sa sedištem u Madridu u Španiji, koja se bavi pitanjima u vezi sa turizmom. Ona obavlja Svetsko turističko rangiranje (World Tourism Rankings). Svetska turistička organizacija je nesumnjivo najznačajnije globalno telo koje se bavi prikupljanjem i obradom statističkih podataka o međunarodnom turizmu. Ova organizacija predstavlja turističke organizacije iz javnog sektora većine zemalja sveta, a podaci koje ona objavljuje  omogućavaju poređenje pravaca i rasta turizma na globalnom nivou.

www.unwto.org

Upisano: 26. 10. 2010. | Kategorija: Rečnik pojmova | Komentari su isključeni |
Share

Komentari su zatvoreni.

Ostali upisi u kategoriji Rečnik pojmova:

SELFNESS PROGRAM

ponedeljak, 18. 08. 2014. - 15:22h

Selfness podstiče zdrav način života, fizičku i duhovnu samosvest i zdravu ishranu. Selfness program je dodatna komponenta programa koji je osmišljen za učesnike događaja. Cilj selfness-a je da učesnicima pruži iskustvo koje nisu do sada imali prilike da iskuse i da se opuste tokom prisustvovanja nekom događaju.


Brzo umrežavanje

petak, 4. 07. 2014. - 13:12h

Brzo umrežavanje je sastanak osmišljen radi ubrzavanja upoznavanja učesnika i stvaranja kontakata.
Prema praksi ovaj vid sastanka podrazumeva više ljudi koji se okupljaju u jednom prostoru u cilju razmene informacija. Učesnici pozdravljaju jedni druge u nizu kratkih razgovora tokom određenog vremenskog perioda. Tokom interakcije, učesnici dele svoje profesionalno iskustvo i poslovne ciljeve.


Event menadžment

sreda, 2. 07. 2014. - 14:03h

Event menadžment predstavlja proces planiranja, sprovođenja i procene korporativnih događaja, događaja asocijacija, neproftinih, vladinih i društvenih događaja koji zahteva jake organizacione, budžetske i kreativne veštine.


Vidi sve upise za kategoriju Rečnik pojmova »