UNWTO (The United Nations World Tourism Organization) – Svetska turistička organizacija UN

Agencija Ujedinjenih nacija, sa sedištem u Madridu u Španiji, koja se bavi pitanjima u vezi sa turizmom. Ona obavlja Svetsko turističko rangiranje (World Tourism Rankings). Svetska turistička organizacija je nesumnjivo najznačajnije globalno telo koje se bavi prikupljanjem i obradom statističkih podataka o međunarodnom turizmu. Ova organizacija predstavlja turističke organizacije iz javnog sektora većine zemalja sveta, a podaci koje ona objavljuje  omogućavaju poređenje pravaca i rasta turizma na globalnom nivou.

www.unwto.org

Upisano: 26. 10. 2010. | Kategorija: Rečnik pojmova | Komentari su isključeni |
Share

Komentari su zatvoreni.

Ostali upisi u kategoriji Rečnik pojmova:

TED

utorak, 22. 04. 2014. - 13:10h

TED (Tehnologija, Zabava, Dizajn) je globalni skup konferencija u vlasništvu privatne, neprofitne Saplin fondacije, pod sloganom „Ideje vredne širenja”.
TED je osnovan 1984. godine, kao one-off događaj. Godišnja konferencija je počela 1990. godine, u Montereju, u Kaliforniji. TED-ov početni naglasak je bio na tehnologiji i dizajnu, u skladu sa svojim poreklom u Silikonskoj dolini.
TED događaji se [...]


GLOKALIZACIJA

utorak, 22. 04. 2014. - 13:09h

Pojam glokalizacija je kovanica nastala spajanjem globalizacije i lokalizacije, a koji se odnosi na koncept za opisivanje pojedinca, grupa, organizacija, proizvoda ili usluga koja odražava ne samo globalni standard, već i lokalni.


GLOBALIZACIJA

utorak, 22. 04. 2014. - 13:08h

Globalizacija opisuje postupak kojim se nacionalne i regionalne ekonomije, društva i kulture integrišu kroz globalnu mrežu trgovine, komunikacija, imigracije i transporta.


Vidi sve upise za kategoriju Rečnik pojmova »